Cost management in Procurement

Workshop

Nu e o arta sa castigi banul, dar e o arta sa stii sa-l administrezi.”   –  Proverb

De Ce?          

Fiindca orice pe lumea asta are un pret, dar depinde care este costul

 

 

 

Pentru Ce? 

  • Pentru ca eficienta costurilor, reducerea costurilor si analiza cheltuielilor, continua sa fie printre primele prioritati de afaceri in managementul lantului de aprovizionare si sunt obiective principale in departamentele de achizitii.
  • Pentru ca un buyer trebuie sa realizeze reducerea costurilor in multe moduri diferite.
  • Pentru ca ceea ce stim cu siguranta este ca vorbim despre date, clare, coerente si conexe pentru a alimenta departamentul de achizitii, si pentru a obtine o viziune de 360°asupra produselor, materiilor prime, serviciilor si furnizorilor. Datele dau putere si vizibilitate departamentului de achizitii.
  • Pentru ca vizibilitatea impune la randul ei reducerea cu succes a costurilor si implicit cresterea rentabilitatii investitiei (ROI)
  • Pentru ca echipa de buyeri trebuie sa exceleze in asa fel incat organizatia sa poata lua decizii în cunostinta de cauza, in asa fel incat sa poata alinia sarcinile si sa poata gasi noi modalitati de a reduce semnificativ costurile.
  • Pentru ca, pur si simplu, te-ai gandit vreodata ca o baza de data care contine adresele si numele furnizorilor intr-un mod foarte curat si precis poate fi o unealta prin care poti face reduceri de costuri?

 

Ce afli?        

  • Ceea ce inseamna “cost reduction”, “cost saving” si “cost avoidance” si cum facem sa implementam aceste tehnici in realitate
  • Solutii pentru eficientizarea costurilor
  •  Sa identifici unde, cum si cat poti reduce cheltuielile
  • Ca cifrele, calculele si datele pot fi creative

In plus…….

Vei mai afla despre natura costurilor: directe şi indirecte; intelegerea costurilor dupa comportamentul lor: variabile si fixe; costuri si decizii manageriale: pragul de rentabilitate,  utilizarea resurselor deficitare, externalizarea activitatilor;  previziunea, monitorizarea si executia bugetului pe care il ai de administrat si integrarea acestei administrari in exercitiile bugetare ale organizatiei; planificarea, monitorizarea si controlul performantelor.

 

Ce ne ramane de facut?

Tie, sa-mi scrii aici: office@procurementdata.ro sau sa ne auzim la: 0766.437336 sau…sa mergi  la sectiunea calendar cursuri de pe acest site sis a te inscrii direct.

Mie, sa te astept la sala de curs pentru a-ti demonstra cum se face un cost management eficient.