CE SI CUM NE INFLUENTEAZA VIATA DE BUYER?
In acest articol nu am sa vin cu raspunsul la intrebarea din titlu. De fapt, am sa va provoc sa va opriti, sa va ganditi si sa va gasiti propriile raspunsuri. Ceea ce voi face eu acum va fi sa va ajut sa gasiti ceea ce cautati cu ajutorul unui pasaj din cartea “Triggers” scrisa de Marshall Goldsmith si Mark Reiter. Va recomand sa cititi cartea pentru a afla ce este necesar sa faceti pentru a va schimba viata de la serviciu sau chiar de acasa in mai bine.
Pentru a ne imbunatati performanta activitatii de buyer este importat sa ne confruntam cu schimbarile care apar permanent, cu factorii externi, fie pozitivi sau chiar negativi, care declanseaza anumite comportamente si ajung sa ne afecteze performanta in mod evident. Alteori poate simtim nevoia sa schimbam efectiv ceva din ceea ce facem zilnic, din rutina, pentru ca nu ajungem acolo unde am vrea sau pentru a nu ne mai simti impovarati.
Pentru ca performanta unui buyer sa fie la cote inalte, pentru a fi eficient in munca sa si pentru a aduce rezultate masurabile in organizatia pentru care lucreaza cred ca trebuie sa pastreze permanent in minte ideea ca “daca noi nu cream si nu ne controlam mediul, mediul ne creeaza si ne controleaza pe noi”.
Asadar, va las mai jos in compania randurilor si gandurilor lui Marshall Goldsmith si ale lui Mark Reiter si apoi va invit sa reflectati, sa schimbati, sa controlati si apoi sa performati.
“Cum putem deveni mai determinati in lupta cu greutatile permanente, omniprezente pe care orice persoana de succes trebuie sa le infrunte – si sa devenim persoana care vrem sa fim?
Pentru a raspunde la aceste intrebari, voi incepe prin a-mi concentra atentia asupra triggerilor din mediul nostru. Impactul lor e foarte profund.
Un trigger este orice stimul care ne remodeleaza gandurile si actiunile. In fiecare moment suntem influentati de oameni, evenimente si circumstante care au potentialul de a ne schimba. Acesti triggeri apar brusc si pe neasteptat. […]. Practic, exista un numar infinit de triggeri. De unde provin? De ce ne fac sa ne comportam contrar intereselor noastre? De ce nu suntem constienti de ei? […].
Mediul este cel mai puternic mecanism declansator din viata noastra – si nu actioneaza intotdeauna in avantajul nostru. Facem planuri, ne stabilim obiective si fericirea noastra depinde de atingerea acestor obiective. Dar mediul intervine in permanenta. Simtim miros de sunca venind din bucatarie si uitam ca doctorul ne-a sfatuit sa reducem colesterolul. Colegii nostri lucreaza pana tarziu in fiecare seara, iar noi ne simtim datori sa ne implicam la fel de mult ca ei si ajungem sa ratam meciul de baseball al copilului nostru, apoi altul, apoi inca unul. Ne taraie telefonul, iar noi ne uitam la ecranul stralucitor in loc sa ne uitam in ochii persoanei pe care-o iubim. Acesta este felul in care mediul declanseaza comportamente nedorite.
Avand in vedere ca de multe ori nu avem niciun control asupra factorilor de mediu, e posibil sa ne gandim ca nu prea avem ce face in privinta lor. Simtim ca suntem victime ale circumstantelor. Marionete ale sortii. Eu nu accept asta. Soarta este mana de carti care ne-a fost impartita. Alegerea este felul in care jucam aceste carti.”
Spor la treaba!
Lasa un comentariu