Etica in achizitii

Workshop

„Iti trebuie 20 de ani ca sa-ti construiesti o reputatie si 5 minute ca sa o distrugi. Daca te vei gandi la asta, vei face lucrurile in mod diferit.”       –  Warren Buffet

 

Intr-o lume in care coruptia ca fenomen apare foarte des si putem spune chiar dureros de des , noi  cei care lucram in achizitii facem parte din categoria cea mai expusa si cea mai usor de suspectat de lipsa de transparenta sau de conduita de business nepotrivita.

Un cod de conduita in business, numit uneori cod de etica, este un instrument de gestionare pentru stabilirea valorilor, responsabilitatilor si obligatiilor etice ale unei organizatii. Codul de conduita ofera angajatilor indrumari pentru tratarea situatiilor etice dificile legate de business. Organizatiile dezvolta propriile coduri, pe baza valorilor lor fundamentale, si am putea spune ca nu exista doua coduri identice. Pentru a fi cu adevarat eficient, codul de conduita trebuie sa fie parte integranta a businessului, astfel incat angajatii sa stie cum se aplica acesta.

Participand la acest curs veti clarifica aspecte legate de ceea ce inseamna un comportament etic intr-o organizatie in general, ce inseamna, cum il recunoastem si cum ne putem feri de un conflict de interese ca si buyeri.

De asemenea negocierea interna poate fi supusa foarte bine conceptului de etica, cum tratam intern si extern confidentialitatea informatiilor pe care le gestionam, manipularea resurselor companiei intr-un mod transparent si etic, tratarea tuturor furnizorilor conform primcipiilor eticii.

Cum aplicam un cod de etica in licitatiile pe care le conducem, cum ne pozitionam fata de controalele interne? Ce inseamna discriminarea si hartuirea in business in general si ce inseamna el in departamentul de achizitii?

Cum ne raportam la orice comportamente ilegale sau non etice? Cu tratam din punct de vedere etic anumite obiceiuri culturale si cum facem sa pastram echilibrul intre cultura si etica?

Raspunsurile la aceste intrebari le vei afla daca vei fi alaturi de noi la un curs interactiv si educativ in acelasi timp, care te va ajuta inainte de toate sa-ti pastrezi reputatia intacta.